Nasser el Jackson ontdekt street art bij Goud van Brabant

Brabants bal tovenaar Nasser El Jackson op de brabantse televisie

Bal tovenaar Nasser El Jackson gaat zich verdiepen in iets anders dan straatvoetbal, maar wel in dezelfde categorie: namelijk urban. Hij gaat samen met Brabantse deskundigen op pad om de graffiti en street art wereld te verkennen.

Dieuwert Berben, adviseur erfgoed bij de gemeente Breda, neemt Nasser mee langs het grafmonument van Engelbert II van Nassau. Samen beginnen zij de toer met het ontstaan van graffiti.

Vervolgens ontmoet Nasser de oprichter en directeur van de Blind Walls Gallery, Dennis Elbers. Dennis Elbers neemt Nasser mee langs bekende muurschilderingen in Breda en vertelt hem de verhalen achter de kunstwerken. Muurschilderingen waarin de geschiedenis van de plek wordt uitgebeeld en vertaald naar een verhaal. Nasser is heer zeer te spreken over geweest.

Als afsluiter bezoekt Nasser het Kings of Colors festival. Hier gaat hij direct op zoek naar Jan-Henk van Ieperen, zakelijk lieder van Kings of Colors. Jan-Henk vertelt Nasser dat het festival dient om het publiek kennis te laten maken met de scene achter de graffiti kunststroom. In zijn eigen woorden noemt hij het: “Kameraadschap, vriendschap, broederschap.”.

Een zeer interessante aflevering van het Goud van Brabant, waarin Nasser El Jackson zijn kennis over de urban wereld uitbreid door zich te verdiepen in de graffiti wereld.

Bekijk hier de aflevering met Nasser El Jackson bij Goud van Brabant:

Aflevering Goud van Brabant