Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld, vond net zoals elk jaar weer plaats in de herfstvakantie. In en rondom de Westergasfabriek in Amsterdam hebben zo een 10.000 kinderen tussen de drie en veertien jaar een week lang nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties kunnen bekijken. Wij zijn ingeschakeld om het filmfestival te voorzien van wat voetbalspektakel! 

Op dinsdag 23 oktober waren wij met de Freestylevoetbal pannakooi aanwezig op het Cinekid Festival. Vlak voor de dj en rondom allerlei kraampjes en andere activiteiten waren wij de hotspot voor kids. Al snel kwamen de eerste kinderen in de pannakooi voor een potje 1vs1. Een paar minuten later stond het helemaal vol en stonden kinderen te popelen om een potje te kunnen voetballen! Ondanks het frisse weer en af en toe een spatje regen was er een super goede sfeer met fanatieke jongens en meiden die elkaar aanmoedigden. Uiteraard zijn er ook een hoop panna’s uitgedeeld!

Er waren ook diverse andere leuke dingen te doen tijdens het Cinekid filmfestival. Zo konden kids een masterclass script schrijven volgen, waren er diverse optredens en konden kinderen geschminkt worden. Het was leuk dat er hierdoor veel in en uitloop was en constant nieuwe kinderen kwamen spelen in de pannakooi.

Het was een groot succes. Wij danken Cinekid voor de uitnodiging en zien jullie graag volgend jaar weer terug!